Càritas sant cugat

 

Càritas Sant Cugat acull i acompanya les persones del nostre municipi en situació de necessitat o pobresa. A la nostra parròquia troben el caliu, l’assessorament i els recursos per millorar les seves vides.

Memòria 2019

Per a més informació sobre els projectes, descarrega’t la memòria

Resum Memòria 2019

Les dades més destacades de la memòria.

SERVEIS

conversa i alfabetització

Formació per a persones que necessiten obtenir competències lingüístiques o perfeccionar-les per tal d’avançar en la seva inserció laboral.

Programa laboral

Atenem persones desocupades que necessiten orientació i eines per buscar feina.

 

Menjador social

Oferim un àpat cuinat a les persones que ho necessiten i l’opció d’utilitzar el servei de dutxes i bugaderia. És un espai integral d’acollida amb l’objectiu de recuperar l’autoestima de l’usuari i els seus vincles socials.

Reforç escolar

Acompanyament acadèmic de reforç i desenvolupament personal per a nois i noies de secundària amb dificultats en l’aprenentatge ordinari.

Arrela’t

Acollida, orientació i acompanyament en el procés migratori de persones estrangeres nouvingudes. Expliquem com és la societat catalana en relació a normes socials, drets, deures i hàbits i oferim una formació elemental de català.

Hort solidari

Terreny cedit per l’EMD de Valldoreix on podem conrear productes frescos per complementar els ajuts alimentaris del rebost i s’ofereix formació en horticultura per millorar l’ocupabilitat de les persones.

El talleret

Espai d’acollida per a dones en situació de vulnerabilitat i, principalment, per a dones embarassades i mares amb criatures entre 0 i 2 anys. 

El rebost

Facilitem el complement alimentari bàsic per a les famílies que ho necessiten: productes de primera necessitat com llet, oli, farina, arròs, llegum o tonyina i altres productes frescos com ous, pollastre i verdures del nostre hort solidari.

Pis compartit

Disposem d’un pis on oferim habitatge per a tres persones i l’acompanyament en el seu procés de vida per ajudar-los a recuperar la seva autonomia personal i social.

 

Ens necessites?

Seu de Càritas Sant Cugat:

Casa Abacial. Plaça de l’Om, 2

Tel. 936742907

Horari d’atenció: De 9.00 a 13.00 de dilluns a divendres

Vols col.laborar?

Fes un donatiu:  Pots fer un donatiu venint presencialment a la nostra seu o fent un ingrés al CC ES96 0182 8309 5702 0154 1584  (els donatius fets a Càritas poden ser desgravats si ho voleu fer ompliu aquest FORMULARI

Fes-te voluntari: Actualment tenim 205 voluntaris que col·laboren en els diversos programes que duem a terme, però sempre falten mans. Si vols col·laborar amb nosaltres contacta amb caritassantcugat@gmail.com