ENS VOLEM CASAR!

 

La decisió de casar-se i formar una família és un dels moments més importants de la vida d’una parella. Volem que el vostre casament sigui una experiència inoblidable i que sigueu molt feliços tota la vida.

Aquí trobareu la informació bàsica per:

(1) casar-vos en la nostra parròquia i

(2) per fer l’expedient matrimonial si us caseu en una altra parròquia i viviu a Sant Cugat.

Quins dies ens podem casar al Monestir?

Els casaments es poden celebrar de dilluns a dissabte, a les 11 i a les 12 del matí i a les 5 i a les 6 de la tarda, llevat dels dies de festa religiosa i altres dies especials.

Els 4 passos que cal fer per casar-vos al monestir i per fer l’expedient matrimonial són:

Primer pas: Escollir el dia del casament i assistir a la sessió informativa

 • Haureu de venir un dia al despatx parroquial (dimarts, dimecres i dijous de 6 a 8 de la tarda) per reservar el vostre dia de casament (segons la disponibilitat).
 • El dia que reserveu la data del casament se us comunicarà la propera sessió informativa en la que us informarem de la resta de passos a seguir i us respondrem totes les preguntes que formuleu.

Segon pas: Inici de l’expedient matrimonial

L’expedient matrimonial s’ha de realitzar en la parròquia d’un dels cònjuges, és a dir en la que visqui el nuvi o la núvia. L’expedient es pot iniciar com a molt aviat 6 mesos abans de la celebració prevista del matrimoni i com a molt tard 3 mesos abans de la celebració. Els documents que haureu de presentar per iniciar l’expedient matrimonial són els següents:

 • Partida de baptisme (original) de la parròquia on fóreu batejats (només té una validesa de sis mesos). Si és de fora la Diòcesi de Barcelona, Terrassa o Sant Feliu, cal que porti el segell del Bisbat corresponent.
 • Una fotocòpia del llibre de família dels pares de la plana on figures com a fill.
 • Fotocòpia del DNI, NIE o passaport, que siguin vigents en el dia del casament.
 • Certificat de naixement literal que podeu obtenir al Registre Civil (actual).

Per a la complementació dels expedients de les celebracions que es fan fora de la nostra parròquia, no es gestionaran quan faltin menys de 90 dies per a la data prevista de la celebració.

Tercer pas: realitzar les sessions del curset prematrimonial.

El Centre de Preparació al Matrimoni us ofereix unes trobades de grups de parelles, on es dialoga sobre diversos temes. Un matrimoni de la parròquia us trucarà uns mesos abans del dia del vostre casament per comunicar-vos els dies i els horaris d’aquestes trobades.

Quart pas: preparació de la cerimònia del casament.

Un mes abans de la celebració del vostre matrimoni us trobareu amb el mossèn que presidirà el vostre casament. En aquesta trobada:  

 • Concretareu els detalls de la cerimònia, com les lectures, testimonis…
 • Lliurareu el certificat d’haver fet les sessions d’acollida, que us donaran el darrer dia.
 • Signareu l’expedient del casament. Si el casament es realitza fora de Catalunya, els contraents hauran de portar dos testimonis (que no siguin familiars). En aquest cas caldrà portar l’expedient al Bisbat de Terrassa.

Altres aspectes tècnics del casament

 • Fotografies i vídeo. Podeu portar els professionals que desitgeu, però us demanem que els digueu abans que es posin en contacte amb el sacerdot per concretar alguns detalls tècnics.
 • Música. Per coordinar el tema musical de la vostre casament, heu de posar-vos en contacte amb la sra. Immaculada Guix al 935 890 763. També per correu electrònic immaguix@hotmail.com
 • Flors. La parròquia s’ocupa de decorar el monestir de forma adient, igual per a tots els casaments que se celebren.
 • Aportació econòmica. La parròquia us agrairà la vostra generositat, si a més d’ajudar a cobrir les despeses ordinàries, com les flors, l’electricitat o la neteja, voleu col·laborar amb la seva tasca social i cultural. La majoria de parelles fan una aportació d’uns 400€. Gràcies

¡Us desitgem de tot cor, que sigueu MOLT FELIÇOS i que feu feliços als altres!