ENS VOLEM CASAR!

La decisió de casar-se i formar una família és un dels moments més importants de la vida d’una parella. Volem que el vostre casament sigui una experiència inoblidable i que sigueu molt feliços tota la vida.

Aquí trobareu la informació bàsica per:

(1) casar-vos en la nostra parròquia i

(2) fer l’expedient matrimonial per si us caseu aquí o en una altra parròquia i viviu a Sant Cugat.

Quins dies ens podem casar al Monestir?

Els casaments es poden celebrar els divendres a les 17h i a les 18h, els  dissabtes a les 12h, a les 13h*, a les 16.30h i a les 17.30h*, llevat dels dies de festa religiosa i altres dies especials. Fora d’aquests horaris, consultar amb secretaria. *(amb possibilitat de missa).

Els 4 passos que cal fer per casar-vos al monestir i per fer l’expedient matrimonial són:

Primer pas: Escollir el dia del casament i assistir a la sessió informativa

 • Haureu de venir un dia al despatx parroquial (dimarts, dimecres o dijous de 18 h a 19.45 h de la tarda) per reservar el vostre dia de casament (segons la disponibilitat).
 • El dia que reserveu la data del casament se us comunicarà la propera sessió informativa en la que us informarem de la resta de passos a seguir i us respondrem totes les preguntes que formuleu. A continuació podeu consultar les dates de les reunions. 

Segon pas: Inici de l’expedient matrimonial

L’expedient matrimonial s’ha de realitzar en la parròquia d’un dels cònjuges, és a dir en la que visqui el nuvi o la núvia. L’expedient es pot iniciar com a molt aviat 6 mesos abans de la celebració prevista del matrimoni i com a molt tard 3 mesos abans de la celebració. Els documents que haureu de presentar per iniciar l’expedient matrimonial són els següents:

Documents generals:

 • Partida de baptisme (original) de la parròquia on fóreu batejats (només té una validesa de sis mesos). Si és de fora la Diòcesi de Barcelona, Terrassa o Sant Feliu, cal que porti el segell del Bisbat corresponent.
 • Una fotocòpia del llibre de família dels pares de la plana on figures com a fill.
 • Fotocòpia del DNI, NIE o passaport, que siguin vigents en el dia del casament.
 • Certificat literal de naixement que podeu obtenir al Registre Civil del lloc de naixement. En cas de ser estranger el certificat ha d’estar traduït per un traductor jurat i legalitzat pel consolat d’Espanya al país d’on procedeix o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors. (validesa de sis mesos).
 • En cas de ser estranger, certificat de l’estat civil actual expedit pel consolat, l’ambaixada o autoritat competent del seu país d’origen.

Documents específics:

 • En cas de persones vídues, certificat literal de defunció i certificat de matrimoni anterior.
 • En cas de persones divorciades, certificat literal de matrimoni anterior, expedit pel Registre Civil del lloc on es va celebrar el matrimoni amb l’anotació marginal del divorci i sentència de divorci. En cas de ser estranger el certificat literal de matrimoni ha de venir amb la inscripció de divorci i traduït i legalitzat pel consolat d’Espanya en el país d’origen o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors.
 • En cas de matrimonis nuls, certificat de l’anterior matrimoni on consti la nul.litat.
 • Fotocòpia del llibre de família en cas de fills comuns.

Per a la complementació dels expedients de les celebracions que es fan fora de la nostra parròquia, demanem que s’iniciïn amb 90 dies d’antelació, a la data prevista de la celebració, per la possible complexitat d’alguns. 

Tercer pas: realitzar les sessions del curset prematrimonial.

El Centre de Preparació al Matrimoni us ofereix unes trobades de grups de parelles, on es dialoga sobre diversos temes. Un matrimoni de la parròquia us trucarà uns mesos abans del dia del vostre casament per comunicar-vos els dies i els horaris d’aquestes trobades. Per inscriure’s cal passar pel despatx parroquial i omplir la fitxa.

Quart pas: preparació de la cerimònia del casament.

Unes setmanes abans de la celebració del vostre matrimoni us trobareu amb el mossèn que presidirà el vostre casament. En aquesta trobada:  

 • Concretareu els detalls de la cerimònia, com les lectures, testimonis…
 • Lliurareu el certificat d’haver fet les sessions d’acollida, que us donaran el darrer dia.
 • Signareu l’expedient del casament. Si el casament es realitza fora de Catalunya, els contraents hauran de portar dos testimonis (que no siguin familiars). En aquest cas caldrà portar l’expedient al Bisbat de Terrassa.
 • Lliurareu el sobre amb el donatiu.
i

lectures matrimoni

Aquí trobareu totes les lectures (antigues i noves) i els salms responsorials del ritual amb una breu presentació per a facilitar la seva elecció.

Lectures casament. Català  Castellà

  esquema celebració del matrimoni

  Esquema celebració del matrimoni dins de la missa. Català  Castellà

  Esquema celebració del matrimoni sense missa. Català  Castellà

  Altres aspectes tècnics del casament + informació pdf

  • Fotografies i vídeo. Podeu portar els professionals que desitgeu, però us demanem que els digueu abans que es posin en contacte amb el sacerdot per concretar alguns detalls tècnics.
  • Música. Per coordinar el tema musical de la vostre casament, heu de posar-vos en contacte amb la sra. Immaculada Guix al  ☏  935 890 763. També per correu electrònic immaguix@hotmail.com
  • Flors. La parròquia s’ocupa de decorar el monestir de forma adient, igual per a tots els casaments que se celebren.
  • Aportació econòmica. La parròquia us agrairà la vostra generositat, si a més d’ajudar a cobrir les despeses ordinàries, com les flors, l’electricitat o la neteja, voleu col·laborar amb la seva tasca social i cultural. La majoria de parelles fan una aportació d’uns 400€. Gràcies

  NOVETAT! Ara també podeu sol·licitar la retramissió en directe per YouTube del vostre casament, amb un enllaç privat, només per als convidats.
  El cost d’aquest servei extra és de 150 euros. Si hi esteu interessats, contacteu amb el Sr. Daniel Ramos, reponsable tècnic audiovisual de la parròquia.

  ☏  617 407 606

  ✉  tecnic.monestir@gmail.com

  Us desitgem de tot cor, que sigueu MOLT FELIÇOS i que feu feliços als altres!