ENS VOLEM CASAR!

La decisió de casar-se i formar una família és un dels moments més importants de la vida d’una parella. Volem que el vostre casament sigui una experiència inoblidable i que sigueu molt feliços tota la vida.

Aquí trobareu la informació bàsica per:

(1) casar-vos en la nostra parròquia i

(2) fer l’expedient matrimonial per si us caseu aquí o en una altra parròquia i viviu a Sant Cugat.

HORARI CASAMENTS 2023_2024

divendres

16:30 h Missa o sense missa

18:00 h Sense missa

dissabte

11:30 h Missa o sense missa

13:00 h Sense missa

16:00 h Missa o sense missa

17:30 h Sense missa

Els 4 passos que cal fer per casar-vos al monestir i per fer l’expedient matrimonial són:

Primer pas: Escollir el dia del casament i assistir a la sessió informativa

 • Haureu de venir un dia al despatx parroquial a reservar el vostre dia de casament (segons la disponibilitat). El nostre horari és el dimarts, dimecres o dijous de 18 h a 19.45 h. Les reserves es fan només de forma presencial. Heu de venir els nuvis o bé algun familiar directe, amb autorització prèvia. 
 • El dia que reserveu la data del casament se us comunicarà la propera sessió informativa en la que us informarem de la resta de passos a seguir i us respondrem totes les preguntes que formuleu. A continuació podeu consultar el calendari de reunions.
Calendari reunions casament

 Totes les reunions es faran a l’auditori de la casa Abacial, a les 20.30 h.

Per assistir a una de les reunions cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 674 11 63 o per mail a monestir@santperedoctavia.org

Segon pas: Inici de l’expedient matrimonial

L’expedient matrimonial s’ha de realitzar en la parròquia d’un dels cònjuges, és a dir en la que visqui el nuvi o la núvia. L’expedient es pot iniciar, com a molt aviat, 6 mesos abans de la celebració prevista del matrimoni i, no més tard de 3 mesos abans de la celebració. Els documents que haureu de presentar per obrir l’expedient matrimonial són els següents:

Documents generals:

 • Partida de baptisme (original) de la parròquia on fóreu batejats (només té una validesa de sis mesos). Si és de fora la Diòcesi de Barcelona, Terrassa o Sant Feliu, cal que porti el segell del Bisbat corresponent.
 • Fotocòpia del DNI, NIE o passaport, que siguin vigents en el dia del casament.
 • Certificat literal de naixement  actualitzat de cadascun dels cònjuges (caducitat: 6 mesos). En cas de ser estranger el certificat ha d’estar traduït per un traductor jurat i legalitzat pel consolat d’Espanya al país d’on procedeix o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors. (caducitat: 6 mesos).
 • Certificat de l’estat civil actual (Certificat de Fe de Vida i Estat). Pels estranger expedit pel consolat, l’ambaixada o autoritat competent del seu país d’origen i, en cas de ser resident a Espanya amb NIE, també el de l’estat l’espanyol.

Documents específics:

 • En cas de persones vídues, certificat literal de defunció i certificat de matrimoni anterior.
 • En cas de persones divorciades, certificat literal de matrimoni anterior, expedit pel Registre Civil del lloc on es va celebrar el matrimoni amb l’anotació marginal del divorci i sentència de divorci. En cas de ser estranger el certificat literal de matrimoni ha de venir amb la inscripció de divorci i traduït i legalitzat pel consolat d’Espanya en el país d’origen o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors.
 • En cas de matrimonis nuls, certificat de l’anterior matrimoni on consti la nul.litat.
 • Fotocòpia del llibre de família en cas de fills comuns.

Per a la complementació dels expedients de les celebracions que es fan fora de la nostra parròquia, demanem que s’iniciïn amb 90 dies d’antelació a la data prevista de la celebració, per la possible complexitat d’alguns. 

Tercer pas: realitzar les sessions del curset prematrimonial.

El Centre de Preparació al Matrimoni us ofereix unes trobades de grups de parelles, on es dialoga sobre diversos temes.  El curs CPM no té data de caducitat per la qual cosa podeu iniciar-lo, si us interessés, abans d’obrir l’expedient matrimonial. Per inscriure’s cal passar pel despatx parroquial i omplir la fitxa. Un cop inscrits, un dels matrimonis de la parròquia us trucarà uns mesos abans del dia del vostre casament per comunicar-vos els dies i els horaris d’aquestes trobades.

Quart pas: preparació de la cerimònia del casament.

Unes setmanes abans de la celebració del vostre matrimoni us trobareu amb el mossèn que presidirà el vostre casament. En aquesta trobada:  

 • Concretareu els detalls de la cerimònia, com les lectures, testimonis…
 • Lliurareu el certificat d’haver fet les sessions d’acollida, que us donaran el darrer dia.
 • Signareu l’expedient del casament. Si el casament es realitza fora de la província eclesiàstica de Barcelona (diòcesis de Sant Feliu de LLobregat, Terrassa i Barcelona), els contraents hauran de portar dos testimonis, un per banda i que no siguin familiars. En aquest cas caldrà portar l’expedient al Bisbat de Terrassa.
 • Lliurareu el sobre amb el donatiu. Aquest també es pot fer per transferència bancària al compte: ES20 2100 0104 8601 0241 9117, indicant la data de casament, nom, cognoms i número d’expedient. Un cop realitzada ens feu arribar el comprovant per adjuntar-lo al vostre expedient matrimonial.
i

lectures matrimoni

Aquí trobareu totes les lectures (antigues i noves) i els salms responsorials del ritual amb una breu presentació per a facilitar la seva elecció.

Lectures casament. Català  Castellà

  esquema celebració del matrimoni

  Esquema celebració del matrimoni dins de la missa. Català  Castellà

  Esquema celebració del matrimoni sense missa. Català  Castellà

  Altres aspectes tècnics del casament

  • Fotografies i vídeo. Podeu portar els professionals que desitgeu, però us demanem que els digueu abans que es posin en contacte amb el sacerdot per concretar alguns detalls tècnics.
  • Fotos al claustre. Si voleu fer-vos fotos al claustre haureu de sol·licitar el permís prèviament a les
   dependències del Museu, gestionat per l’Ajuntament de Sant Cugat.
  • Música. Recordeu que només pot ser música religiosa o instrumental. Per consultar les diferents opcions a contractar cal omplir la fitxa que  trobareu a la secretaria del monestir. Si voleu suggeriments musicals, consulteu el MENÚ MUSICAL
  • Flors. La parròquia s’ocupa de decorar el monestir de forma adient, igual per a tots els casaments que se celebren.
  • Aportació econòmica. La parròquia us agrairà la vostra generositat, si a més d’ajudar a cobrir les despeses ordinàries, com les flors, l’electricitat o la neteja, voleu col·laborar amb la seva tasca social i cultural. La majoria de parelles fan una aportació d’uns 400 €. Gràcies

  Ara també podeu sol·licitar la retramissió en directe per YouTube del vostre casament, amb un enllaç privat només per als convidats. El cost d’aquest servei extra és de 150 euros. Si hi esteu interessats, contacteu amb secretaria de la parròquia.  ☏ 93 674 11 63 monestir@santperedoctavia.org

  Us desitgem de tot cor, que sigueu MOLT FELIÇOS i que feu feliços als altres!