ENS VOLEM CASAR!

La decisió de casar-se i formar una família és un dels moments més importants de la vida d’una parella. Volem que el vostre casament sigui una experiència inoblidable i que sigueu molt feliços tota la vida.

Aquí trobareu la informació bàsica per:

(1) casar-vos en la nostra parròquia i

(2) fer l’expedient matrimonial per si us caseu aquí o en una altra parròquia i esteu empadronats a Sant Cugat. Es tramitaran els expedients sempre i quan almenys un dels futurs contraents estigui empadronat a Sant Cugat. Valldoreix i Mira-sol els pertany una altra parròquia.

HORARI CASAMENTS 2024_2025

divendres

16:30 h Missa o sense missa

18:00 h Sense missa

dissabte

11:30 h Missa o sense missa

13:00 h Sense missa

16:00 h Missa o sense missa

17:30 h Sense missa

Els 4 passos que cal fer per casar-vos al monestir i per fer l’expedient matrimonial són:

Primer pas: Escollir el dia del casament i assistir a la sessió informativa

 • Haureu de venir un dia al despatx parroquial a reservar el vostre dia de casament (segons la disponibilitat). El nostre horari és el dimarts, dimecres i dijous de 18 h a 19.45 h. Les reserves es fan només de forma presencial. Heu de venir els nuvis o bé algun familiar directe, amb autorització prèvia. 
 • El dia que reserveu la data del casament se us comunicarà la propera sessió informativa en la que us informarem de la resta de passos a seguir i us respondrem totes les preguntes que formuleu. A continuació podeu consultar el calendari de reunions.
Calendari reunions casament

 Totes les reunions es faran a la casa Abacial, a les 19 h.

Per assistir a una de les reunions cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 674 11 63 o per mail a monestir@santperedoctavia.org

Segon pas: Inici de l’expedient matrimonial

L’expedient matrimonial s’ha de realitzar en la parròquia d’un dels futurs contraents, és a dir en la que estigui empadronat el nuvi o la núvia. L’expedient es pot iniciar, com a molt aviat, 6 mesos abans de la celebració prevista del matrimoni i, no més tard de 3 mesos abans de la celebració. Els documents que haureu de presentar per obrir l’expedient matrimonial són els següents:

DOCUMENTS GENERALS:

 • Partida de baptisme (original) de la parròquia on fóreu batejats (només té una validesa de sis mesos). Si és de fora la Diòcesi de Barcelona, Terrassa o Sant Feliu, cal que porti el segell del Bisbat corresponent.
 • Certificat del curs prematrimonial.
 • Fotocòpia del DNI, NIE o passaport, que siguin vigents en el dia del casament.
 • Certificat literal de naixement actualitzat i expedit pel Registre Civil del lloc de naixement (ho posa al DNI). Validesa d’un any.
 • Fotocòpia del llibre de família en cas de tenir fills menors d’edat comuns o no comuns.

Per a persones estrangeres: A més dels documents anteriors, cal aportar:

 1. Certificat d’estat civil o capacitat matrimonial que acrediti l’estat civil al moment de contraure matrimoni , o anterior al matrimoni, expedit pel consolat, l’ambaixada o l’autoritat competent del seu país d’origen (validesa 6 mesos).
 2. Els ciutadans dels països següents que desitgin contraure matrimoni a Espanya han d’aportar un certificat de capacitat matrimonial o certificat de la impossibilitat d’expedició, emès pel seu país d’origen: Alemanya, Antilles Neerlandeses, Àustria, Bèlgica, França, Grècia, Itàlia, Luxemburg, Moldàvia, Portugal, Països Baixos, Suïssa i Turquia.

Cal que en cada cas confirmin amb el seu consolat o amb l’autoritat nacional que correspongui si s’ha de presentar o no un certificat de capacitat matrimonial.

Tots els documents expedits per autoritats estrangeres els ha de traduir, si s’escau, un intèrpret jurat i han d’estar legalitzats o ha de dur amb postil·la, tret dels que n’estan exempts. Podeu consultar la legalització de documents estrangers

D’acord amb el Reglament (UE) 2016/1191 del Parlament Europeu i la Comissió, la legalització i traducció dels documents estrangers que han d’aportar els ciutadans estrangers comunitaris es pot substituir per un conjunt d’impresos multilingües que han d’acompanyar el document original.

DOCUMENTS ESPECÍFICS:

 • En cas de persones divorciades, certificat literal de matrimoni anterior expedit pel Registre Civil espanyol del lloc on es va celebrar el matrimoni amb l’anotació marginal del divorci. En cas de ser estranger el certificat literal de matrimoni ha de venir amb la inscripció de divorci, igualment traduïts i legalitzats pel consolat d’Espanya en el país d’origen o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors.
 • En cas de persones vídues, certificat de matrimoni anterior i de defunció del cònjuge.
 • En cas de matrimonis nuls, certificat de l’anterior matrimoni on consti la nul.litat del mateix.
 • En cas que els sol.licitants ja estiguin casats civilment abans del casament canònic, certificat literal de casament civil.

Per a la complementació dels expedients de les celebracions que es fan fora de la nostra parròquia, demanem que s’iniciïn amb 90 dies d’antelació a la data prevista de la celebració, per la possible complexitat d’alguns.

   Tercer pas: realitzar les sessions del curset prematrimonial.

   El Centre de Preparació al Matrimoni us ofereix unes trobades de grups de parelles, on es dialoga sobre diversos temes.  El curs CPM no té data de caducitat per la qual cosa podeu iniciar-lo, si us interessés, abans d’obrir l’expedient matrimonial. Per inscriure’s cal passar pel despatx parroquial i omplir la fitxa. Un cop inscrits, un dels matrimonis de la parròquia us trucarà uns mesos abans del dia del vostre casament per comunicar-vos els dies i els horaris d’aquestes trobades.

   Quart pas: preparació de la cerimònia del casament.

   Unes setmanes abans de la celebració del vostre matrimoni us trobareu amb el mossèn que presidirà el vostre casament. En aquesta trobada:  

   • Concretareu els detalls de la cerimònia, com les lectures, testimonis…
   • Signareu l’expedient del casament. Si el casament es realitza fora de Catalunya, els contraents hauran de portar dos testimonis, un per banda i que no siguin familiars. En aquest cas la parròquia portarà l’expedient al Bisbat de Terrassa.
   • Lliurareu el sobre amb el donatiu. Aquest també es pot fer per transferència bancària al compte: ES20 2100 0104 8601 0241 9117, indicant la data de casament, nom, cognoms i número d’expedient. Un cop realitzada ens feu arribar el comprovant per adjuntar-lo al vostre expedient matrimonial.
   i

   lectures matrimoni

   Aquí trobareu totes les lectures (antigues i noves) i els salms responsorials del ritual amb una breu presentació per a facilitar la seva elecció.

   Lectures casament. Català  Castellà

    esquema celebració del matrimoni

    Esquema celebració del matrimoni dins de la missa. Català  Castellà

    Esquema celebració del matrimoni sense missa. Català  Castellà

    Altres aspectes tècnics del casament

    • Fotografies i vídeo. Podeu portar els professionals que desitgeu, però us demanem que els digueu abans que es posin en contacte amb el sacerdot per concretar alguns detalls tècnics.
    • Fotos al claustre. Si voleu fer-vos fotos al claustre haureu de sol·licitar el permís prèviament a les dependències del Museu, gestionat per l’Ajuntament de Sant Cugat. Claustre del Monestir, pl. de l’Om, 1, 08172 Sant Cugat del Vallès – Tel. 93 675 99 51museu@santcugat.cat
    • Música. Recordeu que només pot ser música religiosa o instrumental. Per consultar les diferents opcions a contractar cal omplir la fitxa que  trobareu a la secretaria del monestir. Si voleu suggeriments musicals, consulteu el MENÚ MUSICAL
    • Flors. La parròquia s’ocupa de decorar el monestir de forma adient, igual per a tots els casaments que se celebren.
    • Entrada cotxe núvia. Entrada per darrera el Monestir, passeig Hort de l’Abat-Jardins del Paga-li Joan, fins entrada església. VEURE CROQUIS
    • Aportació econòmica. La parròquia us agrairà la vostra generositat, si a més d’ajudar a cobrir les despeses ordinàries, com les flors, l’electricitat o la neteja, voleu col·laborar amb la seva tasca social i cultural. La majoria de parelles fan una aportació d’uns 400 €. Gràcies

    Us desitgem de tot cor, que sigueu MOLT FELIÇOS i que feu feliços als altres!