El nou orgue del monestir de sant cugat del vallès

història

projecte 2021

apadrina un tub

Història: un orgue inacabat

L’orgue actual que tenim a l’església es va construir entre el 1911 i el 1912 per encàrrec de la Parròquia Sant Pere d’Octavià al mestre orguener Gaietà Estadella. El projecte va comptar amb les aportacions econòmiques dels feligresos però no es va poder acabar per falta de fons suficients. Només es va posar en marxa un dels dos teclats i l’altre es va quedar sense tubs fins a l’actualitat. Tot i el seu bon rendiment, l’orgue ha funcionat fins ara amb només 506 tubs dels 1.014 inicialment projectats.

Projecte 2021: Restaurem i  Completem l’orgue

Després de 110 anys d’ús, l’orgue necessita una restauració profunda, ja que el seu deteriorament va avançant i en pocs anys deixaria de funcionar. Aprofitem aquest moment per completar el projecte inicial, afegint, entre altres peces, els més de 500 tubs que hi falten. D’aquesta manera podrem gaudir de totes les possibilitats musicals que oferia el projecte d’Estadella.

apadrina un tub

L’orgue està molt vinculat tant a la vida parroquial, amb la seva presència a les celebracions, com també a la vida cultural, amb la seva participació en els concerts. Per això volem compartir aquest projecte amb tots els qui estimem la seva música. Si vols participar, apadrina un dels nous tubs i renova l’orgue.

Tots els padrins tindreu un diploma amb una il·lustració en llapis del dibuixant santcugatenc, Adolf.

Aquesta campanya compta amb una elevada desgravació fiscal

Per exemple: una aportació de 60€ pot tenir per a vosaltres un cost real de 12€; una de 150€ pot suposar per a vosaltres un cost real de 30€; una de 300€ pot representar per a vosaltres un cost real de 127,5€; una de 500€, un cost real de 257,5€; o una aportació de 1000€, un cost real de 582,5€. Per conèixer el càlcul amb més detall:  https://santperedoctavia.org/donatius-2/

Fotos cedides per Gonzalo Caballero

Coneix el projecte d'acabament

El projecte de restauració i acabament de l’orgue ha estat desenvolupat per Acitores Organería y Arte S.L., amb el mestre orguener Federico Acitores al capdavant. Aquest equip de professionals tenen més de 35 anys d’experiència, en els qual han construït més d’un centenar d’òrgans i n’han restaurat prop de 90. La seva filosofia de treball se centra en respectar l’essència de l’antiguitat. Per això, elaboren un estudi documental per recuperar al màxim el material original i la sonoritat particular de cada instrument.

Els treballs de restauració i acabament de l’orgue del Monestir duraran uns 8 mesos, aproximadament, i suposaran el desmuntatge de tot l’instrument i la caixa.

Si vols conèixer tots els detalls del projecte, consulta el PDF  📑