Volem batejar el nostre fill!

Acabeu de tenir un fill i això us omple d’alegria. Aquest fill, nena o nen, ara és el centre de la casa i tots el mireu amb tendresa. Des de la parròquia ens unim al vostre goig i us felicitem de tot cor! Volem que el bateig del vostre fill sigui un moment inoblidable ja que serà una gran experiència pel vostre fill i també per vosaltres, pares.

Què he de fer si vull batejar el meu fill?

1. Buscar un dia dels que oferim que us vagi bé: A la parròquia celebrem els baptismes unes 40 setmanes l’any, en dissabtes o diumenges. 

calendari baptismes 2024

Dies sense disponibilitat:

21 i 28 de juliol i 4 i 25 d’agost

(actualitzat 17/07/2024)

2. Reservar un dia venint al despatx parroquial (dimarts, dimecres o dijous de 18:00 h a 19:45 h) abans de tres setmanes de la data de bateig. Ens fa molta il·lusió que ens poguem conèixer personalment i donar-vos la informació més pràctica així com el formulari que cal omplir.

3. Assistir a la reunió de preparació del bateig amb els padrins. Allà coneixereu el mossèn que celebrarà el baptisme i, d’una manera molt amena i participativa us explicarem el sentit del baptisme (que té molt a veure amb la felicitat del vostre fill). Per familiaritzar-vos amb la celebració, farem un trailer de com anirà.

Qui pot ser padrí?

Una persona batejada, major de 16 anys, que pugui ser un referent de vida cristiana i humana per a l’infant. Si escolliu un sol padrí pot ser un home o una dona. Si en son dos, cal que siguin una dona i un home. 

Donatiu

Els sagraments sempre són gratuïts i no tenen un preu però és tasca de tots col·laborar al sosteniment de les despeses de la parròquia (neteja, llum, personal, flors…) i el baptisme pot ser una ocasió per ajudar a la parròquia. Molts de vosaltres ens pregunteu quina hauria de ser la quantitat del donatiu. Doneu el que creieu oportú però, com també ens demaneu sovint orientació, us podem dir que les famílies acostumen a fer un donatiu que gira al voltant dels 100€. Des d’ara us volem agrair la vostra col·laboració.

Us recomanem una pel·lícula

Per preparar el baptisme del vostre fill us animem a veure la pel·lícula «La Cabaña», on una persona té una trobada amb Déu i li fa moltes de les preguntes que segur que també vosaltres li faríeu. Segur que us emocionarà, entretindrà i us donarà una visió molt suggerent d’aquest Déu que vindrà a viure en el cor del vostre fill/a.